måndag 2 februari 2009

fredags middag med Coleslaw


Jepps jag åt hamburgare i fredags.. fast köttfritt så klart! Till det gjorde jag egna"pommes" och coleslaw. Jag hade aldrig gjort det förut men de här blev mycket bra. jag gillar inte när det är sådär super majjo fettigt så jag min innehöll det här;

2 morötter (mellanstora?! vad det nu innebär för just dig)
ca 1/5 av ett halvt vitkålshuvud (jag hade en mängd som motsvarade de rivna morötternas)

3 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
½ lime
salt
svartpeppar

Skala och riv morötterna grovt, skär upp vitkål i ungeför samma mängd kan vara lite mer då den kommer "krympa".

Koka upp ca 5 dl vatten och lägg vitkålen i en bunke, häll över det kokande vattnet och låt stå i ca 1 minut (eller tills den blir någorlunda mjuk) häll av vattnet och krama ur kålen lite grann,. Tänk på att den inte skall vara för blöt, jag saltade lite, rörde om och lät den ligga i ett durkslag efteråt och droppa av.

Blanda ihop crème fraiche, dijonsenap, salt och peppar pressa i en vitlöksklyfta och en halv Lime, smaka av jag gillar när den är lite salt eftersom det "försvinner lite när man blandar i resterande ingredienser.

Blanda samman röran med den avrunna vitkålen och morötterna. den blir godast om den står minst 1 timme i kylskåp så smakerna hinner "dra" sig lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar